21.1.07

Onko kolestroli kuitenkaan terveydelle haitallista?

http://www.prometheus.fi/terveys/kole.htm

Yllä olevasta linkistä löydät tieteellistä tutkimuspohjaa väittämälle, ettei kolestrolilla ole markkinoitua yhteyttä sydän- ja verisuonitauteihin kuten elintarviketeollisuus(LUE: margariiniteollisuus!) ja koululääketiede ovat 50-60 vuotta meille julistaneet. Lääkäri Antti Heikkilä ottaa askeleen vielä edemmäs ja esittää kirjoissaan väittämän, että elintarvike- ja lääketeollisuudella olisi samat omistajataustat. Siinä missä toinen tekee "terveellisiä kevyttuotteita", toinen valmistaa lääkkeitä kevyttuotteiden aiheuttamia terveyshaittoja vastaan. Kysymys on bussineksestä, jossa molemmat voittavat kassavirtojen kulkiessa yksiin ja samoihin taskuihin...

Väite on hurja.

Hienoa, että yhä useampi meistä haluaa palata takaisin luontoon ja valitsee käyttörasvoikseen luonnontuotteita eli kohtuudella luomu-voita, kylmäpuristettuja kasviöljyjä ja luomulaatuista kylmäpuristettua kookosrasvaa. Kaikki aiemmin pannaan julistettuja tyydyttyneitä rasvoja! Mutta nykytutkimuksen mukaan tyydyttyneet rasvat keskipitkine rasvamolekyyleineen edistävät terveyttä ja jopa tuhoavat elimistölle haitallisia partikkeleita. Nykykäsityksen mukaan aiemmin niin terveelliseksi julistetut teollisesti kovetetut "laboratoriorasvat" l. trans-rasvat ovat kaikkea muuta kuin ihmisille sopivia. Margariinin koostumus on pahasta jatkuvassa käytössä!

Lisää aiheesta ja muustakin terveyteen liittyvästä: http://www.anttiheikkila.com

Miten sitten kiinalaisella lääketieteellä voidaan hoitaa korkeaa kolestrolia, käy esille mm. seuraavasta:

Western Medicine and Traditional Chinese Medicine Comparison of Cholesterol
Lipoprotein - turbid phlegm in blood and blood vessels
Exogenous - diet - heart liver and spleen disorders
Endogenous - genetics - kidney disorder

4 Types Of Patterns Of High Cholesterol:
Damp Phlegm
- Lung and Spleen
Er Chen Tang
Modify with: Shan Zha, Zi Qiao, Zi Xie
(constipation) Lu Hui, Da Huang (cough phlegm)Gua Lou, Dan Nan Xing
(soft nodules) Hai Zao, Kun Bu (sticky phlegm) Bai Jie Zi, Jie Geng
Blood Stasis - Xue Fu Zhu Yu Tang
Modify with: phlegm and blood stasis + animal herbs (Di Long, Tu Bei Chong, Shui Zhi)
Spleen And Stomach Deficiency - Shen Ling Bai Zhu San
Xiang Sha Liu Jun Zi Tang
Bu Zhong Yi Qi Tang
Modify with: Ge Gen, Hou Xiang, Mu Xiang, Zi Xie,
Zhu Ling, Mai Ya, Gu Ya
Liver And Kidney Deficiency - Liu Wei Di Huang Wan Tian Ma Gou Teng Yin
Modify with: Gou Qi Zi, Tu Si Zi, He Shou Wu, Ni Zheng Zi,
Sang Shen Zi, Long Gu, Mu Li

General Formulas For High Cholesterol:
Chai Hu Shi Gan San Bao He Wan
Jiang Zi Yi Gan Tang (Fatty Liver) take once per day for 4 months - Ingredients:
Zhu Xie 30g.
Sang Si Wi 30g.
Ju Ming Zi 20g.
Dan Shen 20g.
Huang Jin 20g.
Seng Shen Zha 30g.
Hu Zheng 15g.
He ye 15g.

General Herbs For High Cholesterol:
Shan Zha, Cao Jue Ming, Zi Xie, He Shou Wu, Chuan Xiong, Dan Shen, Yin Chen hao
Herbs Which Direct to Blood Vessels: Dan Shen (HT/LV), San Ji Sheng (KD) Ge Gen, Yin Chen Hao, Chuan Xiong, Chi Xiao, Tian Qi, Pu Huang, Wang Bu Liu Xin, Lu Lu Tong
Herbs Which Eliminate Water - Zi Xie, Yi Yi Ren
Herbs Which Promote Digestion - Lia Fu Zi, Shen Gu, Jue Ming Zi
Herbs Which Tonify Lung and Kidney - Tu Su Zi, Sang Shen Zi, Hei Zhi Ma, He Shou Wu

General Acupuncture For High Cholesterol:

St - 40 (phlegm pt) Sp - 10 Sj - 6 (constipation)
Auricular - Pancreas, Liver, Small Intestine, Prostate

Itse olen hoitanut korkeaa kolestrolia tai normalisoinut veren rasva-ainepitoisuuksia mm. vähentämällä Maksan Kuumuutta LR2:sta ja viilentänyt Maksaa ja auttanut sitä elimenä(jotta se jaksaisi hoitaa paremmin mm. kolestrolin pilkkomista ym. tehtäviään) Yuan-pisteestä LR3. Kokemukseni on, että 2 krt viikossa tapahtuva hoito laskee pelkästään näin veren kolestrolia tuntuvasti. Myös ravinnon imeytymistä voidaan tehostaa Ohutsuolesta ja korvan vastaavasta pisteestä. Olen käyttänyt myös korvan ja kehon kestonastoitusta, jolloin hoidon teho pitenee 7-10 päivään.

Mestari Tungin akupunktiotyylissä korkeaa kolestrolia ja veren muita liiallisia rasva-arvoja hoidetaan pisteistä ST36, ST44, ST44 sekä SP3 ja SP9. Lisäksi käytetään yrttilääkintää tarvittaessa.



3 comments:

Anonymous said...

Jatkoa kolestrolikeskusteluun - viittaus Low Carb-linkkiin http://koti.mbnet.fi/lowcarb/saks9.html

"Esim. tanskalaisen Uffe Ravnskovin kirja kolesterolimyytistä poltettiin Suomen TV:ssä juhlavin menoin. Tämä kirja on ainoa, jossa on systemaattisesti käyty läpi erityisesti 1900-luvun jälkipuolella tehtyä kolesterolitutkimusta. Siinä on varsin vakuuttavin perustein osoitettu että tutkimustulokset eivät tue virallisia suosituksia, ja että eräissä tapauksissa niitä on suorastaan vääristelty. Kirjassa osoitettiin myös Pohjois-Karjala -projektin väitetty menestys myytiksi. Ravnskovin mukaan kolesterolimyytti onkin "1900-luvun suurin tieteellinen huijaus".

Viime vuosikymmeninä ravitsemustutkimus on edistynyt valtavasti, ja uudet löydöt asettavat kyseenalaiseksi viralliset dogmit. Käsitys tyydyttyneiden rasvojen vaarallisuudesta on peräisin 1950-luvulla suoritetuista tutkimuksista, jotka ainakin Ravnskovin mukaan olivat kyseenalaisia jo alunperin. Mutta vaikka tuosta oltaisiin eri mieltä, niin uusien löytöjen valossa nuo tutkimustulokset tulisi joka tapauksessa kyseenalaistaa. Yksin uusi transrasvoista saatu tieto edellyttäisi tuota. 50-, 60- ja vielä 70-luvullakin käsitteeseen "tyydyttynyt rasva" luettiin eläinrasvojen lisäksi myös teollisesti, keinotekoisesti valmistettu kasvisrasva, joka sisälsi vaarallista transrasvaa. Lisäksi juuri siihen aikaan, kun sydänkuolleisuus laski koko maassa, margariinin valmistusmenetelmät kehittyivät niin etteivät Suomessa myytävät margariinit enää juurikaan sisällä transrasvoja.

Asiantuntijat ovat nykyään yksimielisiä transrasvojen terveyshaitoista. Mutta syystä tai toisesta niistä ei haluta puhua. Esim. Kotilääkäri-lehdessä (6-7/2003) on Soili Soisalon juttu rasvoista tyyliin "kaikki mitä tavallisen ihmisen tarvitsee tietää rasvoista", joka alkaa sanoin: "Perustieto rasvoista ei ole muuttunut". Siinä ei transrasvoja mainita sanallakaan. Mutta internetin aikakaudella tällainen hyssyttely ei oikein onnistu. Niinpä transrasvojen vaarallisuus tunnustetaan jo siellä täällä, mutta samaan hengenvetoon sekoitetaan ne maidon luonnollisiin transrasvoihin, joita useat tutkijat pitävät niin hyvinä että niistä valmistetaan terveyskapseleitakin.

Ihminen joka ei tavallista tarkemmin seuraa terveysuutisia, ei tiedä esim. sitä, että transrasvoja on edelleen juuri niissä ruuissa joita lapsille syötetään, esim. kasvisrasvajäätelössä, chipseissä, ranskanperunoissa, mikropopkorneissa, kekseissä, kalapuikoissa ja -hampurilaisissa jne. (Ranskassa ei ranskanperunoissa ole transrasvoja, koska ne paistetaan naudanrasvassa. Mutta McDonalds joutui suuren terveyshälyn saattelemana siirtymään kasvirasvoihin - eli ojasta allikkoon.)

50-luvun tutkimusten jälkeen on myös opittu erottamaan ns. "hyvä" ja "huono" kolesteroli ja tiedetään että niiden välinen suhde on tärkeä, kenties tärkeämpikin kuin kokonaiskolesteroli. Samoin veren rasva-arvot saattaa olla tärkeämpi sydäntautien ennustaja kuin kolesteroli. On runsaasti tutkimustietoa ja varsin laaja yksimielisyys omega-3 rasvahappojen ja kalarasvojen merkityksestä. Näitä seikkoja ei otettu 50-luvulta peräisin olevissa tutkimuksissa lainkaan huomioon.

Samoin näissä tutkimuksissa ei ole huomioitu hiilihydraattien määrää ja laatua ruokavaliossa. Uudet tutkimustulokset vahvistavat ja tarkentavat sitä mikä on tiedetty jo 1800-luvun lopulta lähtien: puhdistettu sokeri ja muut nopeat hiilihydraatit heiluttavat verensokeria ja niiden runsaalla käytöllä on yhteys aikuisiän diabeteksen puhkeamiseen. Se taas on tunnustettu sydäntautien riskitekijä. Tiedetään että insuliinihormoni (joka säätelee verensokeria) vaikuttaa myös moniin muihin sairauksiin ja horjuttaa kehon immuunipuolustusta.

Nykyisin ravitsemusvalistajat jo kertovat yleisölle että rasva on ihmiselle välttämätön ravintoaine ja täysin rasvaton ruokavalio on vaarallinen. Mutta tämäkään sanoma ei ole mennyt mainosmiehille jakeluun, sillä edelleen rummutetaan sanomaa "vähärasvainen=terveellinen". Juuri ne ihmiset, jotka eniten tarvitsisivat tietoa, eli jotka eivät seuraa terveysuutisia, saavat "valistuksensa" mainoksista. Sellainen tieto, että luonnolliset eläinrasvat eivät itsessään vaaranna terveyttä, mutta kylläkin, ehkä, yhdessä liian ja vääränlaisen hiilihydraatin kanssa, olisi monelle hyvin vapauttava. Ravitsemusvalistus mielletään vieläkin niin, että mitä askeettisempaa, sen parempaa, ja kaikki hyvä on kiellettyä. Siksi sitä ei haluta kuunnella. Samaten rasvojen demonisointi hämärtää tietoisuutta sokerin ja puhdistettujen hiilihydraattien, erityisesti valkoisten vehnäjauhojen terveyshaitoista.

Anonymous said...

Uffe Ravnskovin kirjan "KOLESTROLIMYYTTI" voi ostaa esim. netistä täältä:

http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=952542135X&s=1

Ja kirjakaupoista kautta maan!

Anonymous said...

ILTALEHTI 28.2.

Kevyttuotteista hedelmättömyyttä?

Amerikkalaistutkimuksen mukaan vähärasvaiset maitotuotteet saattavat lisätä naisten hedelmättömyysriskiä.

Harvardin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa selvitettiin vähärasvaisten tuotteiden yhteyttä hedelmällisyyteen. (ILPO LUKUS)

Tutkimuksen mukaan vähintään kaksi kertaa päivässä vähärasvaisia maitotuotteita syövien naisten munasolujen irtoamishäiriöön liittyvä hedelmättömyysriski oli 85 prosenttia suurempi kuin naisilla, jotka nauttivat enintään yhden kevytmaitotuotteen viikossa.

Tutkimus on julkaistu Human reproduction -lehdessä.

Tulos yllätti tutkijat

Normaalirasvaiset maitotuotteet näyttivät puolestaan lisäävän hedelmällisyyttä. Esimerkiksi vähintään lasillisen normaalirasvaista maitoa päivässä juovien naisten munasolujen irtoamishäiriöön liittyvä hedelmättömyysriski oli 27 prosenttia pienempi kuin niillä, jotka juovat sitä korkeintaan lasillisen viikossa.

Harvardin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa oli mukana yli 18 000 hedelmällisessä iässä olevaa naista. Naisia seurattiin kahdeksan vuoden ajan, ja heidän ruokavaliotaan selvitettiin kahteen kertaan.

Yllättävä havainto hämmentää tutkijoita, ja tutkimusta johtaneen tohtori Jorge Chavarron mukaan jatkotutkimukset ovat tarpeen.

Suomalaistutkija: Kiinnostava tulos

Suomalaisen asiantuntijan mielestä tutkimustulos on mielenkiintoinen, mutta nimenomaan maitorasvan yhteyttä lapsettomuuteen on kuitenkin vaikea ymmärtää.

- Rasvaahan tarvitaan jonkin verran, mutta sitä voidaan yhtä hyvin saada kasvirasvoista, joita meillä suositellaan, sanoo Felicitas-Klinikan ylilääkäri, professori Aarne I. Koskimies.

Ylipaino lisää riskejä

Koskimiehen mukaan tänä päivänä ollaan yleensä välttämässä ylipainoa, koska sen tiedetään lisäävän munasolujen irtoamiseen liittyviä häiriöitä.

- Toisaalta monilla lapsettomuusklinikalle tulevilla naisilla painoindeksi on usein myös aivan alarajoilla, jolloin puolestaan pieni painonnousu voisi olla paikallaan. Nämä naiset ovat usein himoliikkujia, jotka käyttävät hyvin vähärasvaisia tuotteita, sanoo Koskimies. Hän ei kuitenkaan ymmärrä, että painoa pitäisi nostaa nimenomaan rasvaisella maidolla tai ylipäätään eläinrasvalla.

Pohjoismainen tutkimus tarpeen

Jonkin verran tutkimustulosta saattaa Koskimiehen mukaan selittää myös se, että rasvattomia maitotuotteita käyttäneiden ryhmässä naisten painoindeksi oli keskimäärin hieman alhaisempi ja he olivat myös keskimäärin hieman vanhempia.

Mitään vastaavaa tutkimusta ei Koskimiehen mukaan ole tehty Suomessa eikä muissa pohjoismaissakaan. Hänen mielestään pohjoismainen tutkimus ravinnon ja rasvojen yhteydestä hedelmättömyyteen olisi tarpeen. Näin voitaisiin antaa myös varmemmalta pohjalta ohjeita potilaille, joilla on joko alipainoa tai ylipainoa.

STT